Nieuws

PERSBERICHT

Utrechtse band Wolvenplein brengt eerste EP uit!

“Lekkere nummers hoor”

-Henk Westbroek

Nadat de Utrechtse indiepop-band Wolvenplein twee singles uitgebracht heeft, werd het nu tijd om de hele EP uit te brengen. De EP gaat ‘Secret Love’ heten en bevat vier nummers, in eigen beheer opgenomen door producer Erik Spanjers.

‘Secret Love’ is vanaf 22 juni via alle bekende muziekplatforms te beluisteren. (Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, YouTube) en als gratis download via de Wolvenplein-website beschikbaar.

De totstandkoming van de EP is op komische wijze te volgen in de 9-delige serie ‘Wolvenplein TV’, die op het Youtubekanaal van de band te zien.

Mensen die de muziek van Wolvenplein kennen, zeggen dat deze doet denken aan Jefferson Airplane, Janne Schra en Shocking Blue. De muziek klinkt opgewekt en dromerig, maar zonder opsmuk. Een optreden van Wolvenplein wordt beschreven als een optreden vol energie en spelplezier.

Op de dag van de release zal Wolvenplein twee van de vier nummers, om 17:45, live en semi-akoestisch spelen in het radioprogramma ‘Nieuws en Co’ op NPO Radio 1.

Welke nummers staan op de EP?

1) Secret Love: (De 2esingle) Een dromerig nummer over dat onzekere en kwetsbare moment nèt voordat je de liefde aan de ander openbaart. Is het wel wederzijds? Is dit wel het juiste moment? Kan dit wel? Maar als dan de gitaarsolo begint, weet je dat het goed komt.

-bekijk hier de lyric video: https://www.youtube.com/watch?v=3gwr98l9u5Y

2) Fallen Angel: Een catchy nummer over een foute, maar mooie jongen. Maar hij blijkt ook een dronken sukkel te zijn die van z’n fiets aflazert, net op het moment dat hij je probeert te versieren. En toch, ondanks dat, wil je hem weer zien. We hadden het al eerder over gitaarsolo’s; het knallende outro is voor iedereen een feest.

3) A Boy Named Kairos: (De 1esingle ) Een geruststellend en prettig in het gehoor liggend popnummer.  Kairos betekent: het juiste moment. Dus als de dagelijkse dag chronologisch aan je voorbij trekt, is er altijd nog dat vooruitzicht van die jongen. Hij komt. Echt. Op dat juiste moment, vertrouw erop …

De prachtige en ontroerende videoclip is in jaren’50 technicolor-kleuren op Youtube te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=SAStkop33ZY  (meer dan 1000 views)

4) Sad Eyes: Een verstilde ballad geïnspireerd op een schilderij van Clyfford Still getiteld “1957-D No. 1 Relaties zijn niet alleen maar makkelijk…

De EP is opgenomen in de studio’s van HKU en afgemixt in Studio Silvester.

Geproduceerd en gemixt door Erik Spanjers. (Erik werkte onlangs nog met Janne Schra, Eefje de Visser en Aafke Romeijn). Mastering door Arie van den Velden.

Met dank aan Rik Berkhout voor de akoestische gitaarpartijen en achtergrondzang!

BewarenBewaren